Betöltés...
számítógép billentyűzet
számítógép

Legjobb monitorok - Ön igényeinek és preferenciáinak megfelelő kijelző kiválasztása

A számítógép-monitorok széles mérettartományt ölelnek fel, a kompakt 12 hüvelykes hordozható kijelzőktől a hatalmas 65 hüvelykes panelekig, amelyek elmosják a monitorok és a televíziók közötti határt. Ezen a spektrumon belül a monitorok jellemzően két fő kategóriába sorolhatók: üzleti monitorok és szórakoztató monitorok.

Az üzleti monitorok a termelékenységre vannak szabva, nagy felbontással (gyakran 4K) és olyan szakemberek számára optimalizált képminőséggel, mint a grafikusok, fotósok és videósok. Ebbe a kategóriába tartoznak az általános célú monitorok is, amelyek alkalmasak a mindennapi irodai feladatokra és otthoni irodai beállításokra, és amelyek némelyike videokonferencia-képességet vagy széles körű portválasztékot kínál a fokozott csatlakoztathatóság érdekében.

Másrészt a szórakoztató monitorok a játékrajongók, a tartalomkészítők és a fogyasztók számára nyújtanak változatos lehetőségeket. Ebben a kategóriában a játékmonitorok dominálnak, amelyek a magával ragadó játékélményekhez szabott funkciókat kínálnak, míg más modellek a tartalomkészítésben és -fogyasztásban részt vevő felhasználókat célozzák meg.

Az alábbiakban az otthoni és irodai monitorok közül a laboratóriumokban végzett szigorú tesztek alapján kiválasztott legjobbak következnek. Olvasson tovább, hogy megismerje az ajánlott választásokat, valamint a tökéletes monitor kiválasztásához szükséges alapvető vásárlási szempontokat. Emellett a cikk végén a legjobb választások részletes specifikációs bontását is megtalálja.

Legjobb tesztelt választások

Szigorú teszteléssel és szakértői véleményekkel alátámasztott, csúcsteljesítményű monitorok, amelyek optimális teljesítményt és megbízhatóságot biztosítanak az Ön számítástechnikai igényeihez.

Legjobb üzleti monitor összességében - Dell UltraSharp 27 4K USB-C Hub monitor (U2723QE)

üzleti monitor Dell UltraSharp

A Dell U2723QE egy kiemelkedő monitor, amely széleskörű funkciókészletéről híres, beleértve az ergonomikus beállítások teljes skáláját és a tipikusan USB hubos vagy dokkolóállomásos monitorokban található portok átfogó választékát. USB-C kijelzőcsatlakozóján keresztül megkönnyíti a laptopok töltését, és Ethernet-kapcsolatot is tartalmaz, így olyan környezetekben is használható, ahol a Wi-Fi jelek megbízhatatlanok. A 27 hüvelykes 4K (UHD) kijelző és az IPS Black technológia nagy pixelsűrűséget, széles színskálát és a hagyományos IPS-kijelzőkhöz képest fokozott kontrasztot biztosít. Bár hiányzik a beépített webkamera, továbbra is a kivételes teljesítményt és sokoldalúságot kereső üzleti felhasználók egyik legjobb választása.

Az U2723QE ára olyan szinten van, amely nem teszi alkalmassá egész irodák felszerelésére, de kiváló választás az értekezleteken vagy kritikus feladatokban erősen részt vevő vezetők számára, különösen azok számára, akik kreatív tartalommal foglalkoznak. Bár nem professzionális grafikai monitornak tervezték, alkalmi fotó- és videómunkához jól használható, és kényelmes csatolási/leválási funkciót kínál a gyakran szállított laptopok számára.

Előnyök:

 • Az IPS Black technológia javítja a fekete szintet és a kontrasztot.
 • Éles 4K felbontás nagy pixelsűrűséggel
 • Átfogó ergonómiai funkciók a testreszabott kényelem érdekében
 • A két DisplayPort-csatlakozó lehetővé teszi a monitorok egymás utáni láncolását
 • Kényelmes mini joystick vezérlő az intuitív képernyőn való navigáláshoz

Hátrányok:

 • Viszonylag magas ár egy 27 hüvelykes monitorért.
 • Beépített webkamera hiánya

Legjobb üzleti monitor telekonferenciához - HP E27m G4 QHD USB-C konferencia-monitor

A HP E27m G4 a modern videokonferenciák igényeit szolgálja ki nagy felbontású webkamerájával, robusztus hangszóróival és kettős mikrofonjával, így a legtöbb laptophoz képest jobb telekonferencia-élményt nyújt. A laptop tápellátásához és töltéséhez szükséges USB-C csatlakozóval, Ethernet-kapcsolattal, valamint számos videoporttal és USB-A downstream porttal felszerelt készülék egy laptop dokkolóállomáshoz hasonlóan működik, és bőséges csatlakozási lehetőségeket biztosít a perifériák számára. Emellett a képernyője teljes sRGB színlefedettséggel és a megadottnál valamivel jobb kontraszttal büszkélkedhet, amelyet alapvető ergonómiai jellemzők egészítenek ki. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a képernyőn megjelenő kijelző (OSD) navigálása nehézkes lehet a kicsi és kényelmetlenül elhelyezett gombok miatt. A videokonferenciával foglalkozó szakemberek számára ideális, a HP E27m G4 sokoldalú, különböző feladatokra alkalmas irodai monitorként szolgál. A helyszűkében élő felhasználók számára a HP a HP E24m G4 FHD USB-C konferencia-monitort kínálja, amely hasonló telekonferencia-képességekkel rendelkezik egy kompakt 1080p-s kijelzőn.

Előnyök:

 • 27 hüvelykes QHD panellel rendelkezik, kiváló sRGB színlefedettséggel.
 • 5 megapixeles, dönthető, állítható webkamerával rendelkezik a jobb videóminőség érdekében.
 • Kettős 5 wattos hangszórókkal és visszhangszűrő mikrofonokkal rendelkezik a kiváló hangzás érdekében.
 • Sokoldalú csatlakozási lehetőségeket kínál, beleértve egy USB-C portot tápellátással és DisplayPortot, valamint egy négyportos USB-A hubot is.
 • Ethernet-kapcsolatot tartalmaz a zökkenőmentes hálózati hozzáféréshez.
 • Ergonómiailag barátságos állvánnyal rendelkezik az optimális megtekintési kényelem érdekében.

Hátrányok:

 • A kis gombok kényelmetlenül vannak elhelyezve a könnyű navigáció érdekében.

Legjobb üzleti monitor kreatív munkásoknak - HP Z32k G3 USB-C kijelző

A HP Z32k G3 USB-C kijelző kiváló választás a termelékenység-orientált felhasználók számára, különösen azok számára, akik videókkal és webes művészettel dolgoznak. A lenyűgöző színlefedettség és -pontosság a fényes 32 hüvelykes UHD (4K) panellel és az innovatív IPS Black technológiával kombinálva fokozott kontrasztot és vizuális tisztaságot biztosít. Emellett a széles portválaszték, amelyet a Thunderbolt 4 csatlakoztathatóság emel ki, tovább szilárdítja pozícióját, mint a dokkolóállomások monitorai között elsőrangú választás.

Minden olyan csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, amit egy prémium üzleti monitortól remélhet. A képernyő nagy felbontása és pixelsűrűsége, valamint a kiváló színlefedettség és -pontosság ideális a fotókat, grafikákat és videókat online használatra előkészítő dolgozók számára. Azok azonban, akik az Adobe RGB színteret használják a fényképek és a nyomtatáshoz szükséges művészeti alkotások feldolgozásához, jobban járnak, ha egy olyan professzionális grafikai monitorhoz nyúlnak, amely jobban lefedi ezt a színteret.

Előnyök:

 • Felülmúlja a névleges fényerő elvárásokat
 • Lenyűgöző 4K UHD felbontás az éles képi megjelenítésért
 • Az IPS Black technológia lenyűgöző kontrasztot és mély feketéket biztosít
 • Kiváló sRGB és DCI-P3 színhelyesség
 • A sokoldalú állvány lehetővé teszi a magasság, a dőlés, az elfordítás és a pivot beállítását
 • A Thunderbolt 4 a portok kiterjedt sorát vezeti

Hátrányok:

 • Magasabb ár
 • Nem fedi le teljesen az Adobe RGB színskálát

Legjobb nagyképernyős produktív monitor - Dell UltraSharp 43 4K USB-C monitor (U4323QE)

Ha nagyképernyős monitort tervez otthoni irodai beállításaihoz, a Dell UltraSharp 43 4K USB-C monitor (U4323QE) megérdemli, hogy közelebbről is megnézze. Nagyméretű, 43 hüvelykes kijelzőjével és innovatív kvadránsfelosztási funkciójával páratlan termelékenységi lehetőségeket kínál. A csatlakoztathatóság robusztus, több USB-C porttal, HDMI és DisplayPort lehetőséggel büszkélkedhet. Bár prémium árcédulával rendelkezik, az UltraSharp 43 sokoldalúsága és funkcionalitása meggyőző választássá teszi a munkaterületük maximalizálására törekvő termelékenységet kedvelők számára.

Legjobb ultraszéles monitor - HP E45c G5 DQHD hajlított monitor

A HP E45c G5 DQHD ívelt monitor meggyőző megoldást kínál azon üzleti felhasználók számára, akik tágas kijelzőt keresnek több monitor nélkül. Nagyméretű, 45 hüvelykes ultraszéles paneljével, valamint egyedülálló virtuális kettős kijelző- és KVM-funkcióival a két monitor előnyeit kínálja egyetlen készülékben. A monitor élénk vizuális élményt nyújt jó kontraszt és teljes sRGB színlefedettség mellett, amelyet kiváló ergonómia támogat a hosszabb használat során is fokozottabb kényelem érdekében. Az E45c számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, beleértve a laptop dokkolóállomásokon jellemzően megtalálhatóikat is, így sokoldalúan használható, és mind hagyományos irodai környezetbe, mind otthoni irodákba egyaránt alkalmas. Az elterjedtebb 49 hüvelykes kijelzőkhöz képest kissé kisebb mérete praktikus választássá teszi szűkebb helyeken, miközben az osztott képernyős üzemmódok révén fokozott termelékenységet biztosít.

Milyen főbb jellemzőket keressek egy monitorban

a monitor jellemzőit

Ha egy munkatárssal vagy családtaggal kell megosztania a kijelzőt, fontolja meg az ergonomikus állvánnyal ellátott modellt, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőt a legkényelmesebb látószögbe állítsa. A teljesen állítható állvány dőlés-, forgás- és magasságállítással rendelkezik, és lehetővé teszi a képernyő elforgatását vagy elfordítását a táj- és a portré (vízszintes és függőleges) tájolás között. Ha hajlamos gyakran csatlakoztatni és leválasztani USB-eszközöket, keressen olyan monitort, amely beépített USB-portokkal rendelkezik. Ideális esetben legalább két ilyen portot a szekrény oldalára szerelnek, így könnyen csatlakoztathatok a pendrive-ok és más USB-perifériák.

Sok monitor beépített hangszórókkal rendelkezik, amelyek a mindennapi használathoz megfelelőek, de nem rendelkeznek a zenekedvelők és a játékosok igényeinek kielégítéséhez szükséges hangerővel és basszushanggal. Ha fontos a hangkimenet, olyan hangszórókat keressen, amelyek hangszórónkként legalább 2 watt teljesítményűek. Általános szabály, hogy minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb hangerőre számíthat, ezért ha egy kicsit extra hangerővel rendelkező monitort szeretne, ellenőrizze a specifikációkat. Néhány monitorból teljesen hiányoznak a hangszórók, de külső hangszórókat is hozzáadhat, amelyek jobb hangzást biztosíthatnak, mint a tipikus monitorhangszórók.

Végül vegye figyelembe a képernyő felületét – a fényes felületek élénk színeket kínálnak, de fényvisszaverőek is lehetnek, ezért vásárlás előtt hasonlítsa össze a fényes és matt képernyőket, hogy eldöntse, melyik felel meg az Ön igényeinek. Ha ezeket a funkciókat integrálja számítógépével, billentyűzetével és hangszóróival, akkor az általános számítástechnikai élményt javíthat.

monitor kategóriák

A monitor kategóriák áttekintése

A monitorok öt fő csoportba sorolhatók, amelyek mindegyike különböző felhasználói igényeket elégít ki: Költségvetési, üzleti/szakmai, érintőképernyős, általános használatú/multimédiás és játék. A monitorok jellemzői és képességei az egyes kategóriákon belül olyan tényezők alapján változnak, mint a képernyő mérete és a paneltechnológia. A számítógépes asztallal kombinálva ezek a különböző kategóriájú monitorok megfelelő képességeket és funkciókat biztosítanak, hogy megfeleljenek a különféle munka- és szórakozási környezetek igényeinek.


Költségvetés monitorok

Azon felhasználók számára, akik elsősorban olyan feladatokhoz, mint az e-mail, a webböngészés és az irodai alkalmazások, keresnek alapszintű monitort, a költségvetés monitorok költséghatékony megoldást kínálnak. Ezek a kijelzők jellemzően a megfizethetőséget helyezik előtérbe a fejlett funkciókkal szemben, és gyakran hiányoznak az olyan extrák, mint az USB-portok, kártyaolvasók és beépített webkamerák. Míg egyes olcsó modellek TN panel technológiát használhatnak, sokan már IPS panelekkel rendelkeznek, ami javítja az általános teljesítményt. A rugalmasság azonban korlátozott, mivel a legtöbb olcsó kijelzőt merev állványok támogatják, amelyek minimális beállítási lehetőségeket kínálnak, például a dőlésszöget, de hiányzik a magasság és a pivot beállítás. A képernyő mérete is befolyásolja az árképzést, a kisebb panelek alacsonyabb áron kaphatók a nagyobb opciókhoz képest.


Üzleti/professzionális monitorok

Ez a kategória a professzionális felhasználásra szabott monitorok sokszínű választékát foglalja magában, a kompakt, energiatakarékos modellektől kezdve a mindennapi irodai feladatokra alkalmas, kompakt, energiatakarékos modellektől kezdve a grafikai szakemberek számára tervezett, nagyképernyős, csúcskategóriás kijelzőkig. Az üzleti monitorok jellemzően ergonomikus állvánnyal rendelkeznek a maximális kényelem érdekében, és a portré üzemmódban történő megjelenítéshez pivot állítási lehetőséggel is rendelkezhetnek. További közös jellemzők a nagyvonalú garanciák, a beépített USB-portok és az olyan környezetbarát kezdeményezések, mint az újrahasznosítási programok. Míg a prémium kategóriás modellek magasabb áron kínálnak fejlett paneltechnológiát, a költségvetésbarát opciók az energiahatékonyságot és a költségmegtakarítást helyezik előtérbe a funkcionalitás feláldozása nélkül.


Érintőképernyős monitorok

Az érintőképernyős asztali kijelzők egyre nagyobb teret nyernek, különösen a speciális piacokon. Bár gyakran magasabb az áruk, a befektetés indokolt azon felhasználók számára, akiknek fontos a Windows érintéses élménye. Előnyös, ha olyan modellt választanak, amely sokoldalú állvánnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi az optimális pozícionálást, beleértve a közel vízszintes tájolást az interaktív használathoz. Emellett egyes érintésérzékeny monitorokat úgy terveztek, hogy egyedi állványokkal vagy szerelőkarokkal speciális környezetbe integrálhatók legyenek.


Gaming monitorok

A játékmonitorok gyors válaszidőt követelnek meg a mozgóképek hatékony megjelenítéséhez, mozgáshibák és műalkotások nélkül, amelyek ronthatják a játékélményt. A lassabb válaszidők a kép elmosódását eredményezhetik, ami különösen a nagyobb képernyőkön észrevehető. Ha olyan panelt választasz, amelynek válaszideje nem haladja meg az 5 ms-ot (fekete-fehér) vagy a 2 ms-ot (szürke-szürke), akkor a játék közbeni elmosódás minimális lesz.

Következtetés

A rendelkezésre álló lehetőségek széles skálájával - a kedvező árú kijelzőktől a professzionális minőségű csúcskategóriás monitorokig - minden felhasználó igényeinek és preferenciáinak tökéletesen megfelel. Vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a képernyő mérete, a felbontás, a paneltechnológia, a válaszidő és az ergonómiai jellemzők, hogy megtalálja az ideális monitort, amely növeli a termelékenységet, elmerül a játékban, vagy lenyűgöző látványt nyújt a multimédia élvezetéhez. Hasonlóképpen, amikor játékszámítógépet és számítógép ház választ, fedezze fel a lehetőségek széles skáláját, hogy megfeleljen a különböző preferenciáknak és követelményeknek. Értékelje az olyan tényezőket, mint a feldolgozási teljesítmény, a grafikus képességek, a tárhely és a ház kialakítása, hogy biztosítsa, hogy a játékbeállítás megfeleljen az Ön egyedi igényeinek.

Keresés

Keresés

Legfrissebb technológiai hírek

A legjobb 20 PC tipp